Väljer du Arbetslinjen eller Livslinjen?

Livslinjen med namnteckning

Hur långt och hur djupt löper din livslinje?
Kiromanti är konsten att uttyda ödet ur händernas form, fyllighet och linjer. Har du ett kraftigt Månberg i handflatan så är du fantasifull och kreativ men om du har ett välutvecklat Saturnusberg så är du dyster och trumpen. Tänk om handens linjer och markeringar egentligen är anvisningar till ödets makter? Kanske en ängel ristade in hemliga budskap i dina handflator medan du låg i mammas mage?

Vad säger handens linjer om dig?
Huvudlinjen… Hjärtlinjen… Ödeslinjen…
Och så livslinjen förstås:
Livslinjens längd och djup ska inte, enligt traditionen, läsas för att tyda hur länge du kommer leva. Snarare är det måttet av vitalitet och kvalitén på ditt liv som avspeglas i livslinjen. Avbrott på linjen kan varna om en stor livsförändring eller kris.

Jag är en förnuftets man. Jag tror inte på spådomar och vidskeplighet men nu ska jag ändå ägna mig åt lite linjetydningar inför riksdagsvalet 2014:

Arbetslinjen kännetecknas av en spikrak rörelse framåt, torr benighet och en spröd folkhälsa. Arbetslinjen medför valkiga nävar och en böjd rygg för stora delar av populationen. Glöm bort “rosor på kind och solsken i blick” – det är skiftarbetarens glåmiga och gengångar-aktiga uppsyn du har att se fram emot. Ditt inre gnags rent av skuldkänslornas gräshoppsvärmar och själens paradismylla torkar och krakelerar av den feberheta stressen. Arbetslinjen är livslinjens raka motsats: All glädje och nyfikenhet skrumpnar ihop när du tvingas slava på ett understimulerande arbete så att de stora bankerna och storföretagen ska kunna maximera sin profit. Arbetslinjen slukar jordens resurser och suger ut livsandarna så till den grad att vår sköna planet, och all mänsklig kultur, reduceras till verktyg i korporationernas jakt på mer.. MER… MER! Arbetslinjen är en “slutgiltig lösning” på det problem vi kallar den mänskliga anden. Frihet, glädje, nyfikenhet, lekfullhet, kåthet osv stör produktionen och därför måste alla dessa uttryck för mänsklighet skalas bort. Det är ett djävulskt maskineri och du är med och upprätthåller  systemet.

Livslinjen kröker sig, från dess början till dess slut, i en organisk båge över handflatan. Den är rundad, mjuk och full av skavanker. Livslinjen trevar sig fram. Den söker. Nyfiket. Om du väljer att följa livslinjen så kommer du leva ett liv som känns ända in i märgen: Ibland kommer det att  göra riktigt ont och du kommer tyvärr att  möta besvikelser på vägen. Livslinjen, till skillnad från arbetslinjen, har ett slut. Du kommer att dö en dag. Förhoppningsvis om många år och med många nära och kära omkring dig. Du kommer försvinna från jorden och då är din gärning över för den här gången. Vad kommer du att värdera högst när du summerar frukten av dina dagar? Var du nyfiken? Modig? Kärleksfull? Lärde du dig saker? Tog du risker? Följde du din sanning? Lekte du mycket? Lekte du även som vuxen? Lekte du även som pensionär?

I år är det val i Sverige och då  har du möjlighet att välja mellan Livslinjen och Arbetslinjen. Arbetslinjen klarar sig finfint utan din röst för den har allt kapital och nästan hela planetens samlade advokat-kår bakom ryggen. Arbetslinjen klarar sig alltid för när en arbetare faller ifrån så träder en annan anonym kropp fram och tar över redan innan liket från den andre har svalnat. Sådan är arbetslinjen. Den tjänar kapitalet, inte människan.

I år är det val och om du är trött på ett atomistiskt och instrumentellt samhälle så kan du välja livet istället. Säg ja till solidaritet och äventyr. Säg ja till tid över för varandra. Säg ja till nyfikenhet och att leka. Säg ja till att ligga med varandra av kärlek och lek istället för att producera arbetare till kapitalisternas fabriker.

Arbetslinjen klarar sig alltid. Oroa dig inte. Den har det gött. Gör istället det aktiva valet att leva. Livet tar slut en dag. Du ska dö. Men fram till dess kan du välja hur du ska leva. Eller så kan du skita i det och arbeta lite mer.

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

You Might Also Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.