Att se, att bli sedd att såga…

Kära vänner,

Prinsesspartiet har varit offline i några dagar på grund av en ögonoperation som, förhoppningsvis, ska skänka mig en bokstavligen laserskarp syn. Efter några dagar av ojande och gnäll i min makes trygga vård börjar jag återhämta mig såpass att jag kan se hyfsat även om jag är lite ljuskänslig i början. Detta kan vara en välsignelse och en förbannelse. Visst det är lite jobbigt, sticker i ögonen, fingrarna snubblar till på tangentbordet och stavfelen smyger sig in ännu lite oftare än vad ni ska behöva tolerera från Prinsesspartiet men jag liter på ert generösa överseende under konvalescensen.

Några som däremot har orsak att frukta min beslöjade blick är de ljusskygga varelser som dväljes i skuggorna, eller bakom språkets dimridåer. Mörkerseendet är det inget fel på och i brist på synskärpa blir mina andra sinnen desto vaknare. Jag är med andra ord en vandrande detektor av skitsnack, dumhet och trams.

Ecce Homo (skåda människan) Fredrik Reinfeldt:
Reinfeldt håller jultal som innebär att vi nu ska se, och dokumentera, våra yngstas begåvning och nit i form av betyg. I skumrasket längst ut på Högerflanken sitter pamparna och nickar och hummar och håller med. Det som fattas skolsystemet är uppenbarligen inte resurser eller en förändring av systemet för vad vi behöver är mer kontroll av uppdragsgivarna – eleverna. Mer och tidigare betyg ska enligt, det mycket grumliga, resonemanget generera kunskapstörst och en solid kunskapsbas i våra barn och unga. Jag är skeptisk. Än mer frågande ställer jag mig till Statsministerns uttalande om den nuvarande “Flumskolan” som han skyller på vänsterideologiska krafter. Sådan oseriositet och frånvaro av professionalism är förfärande när den kommer från en av våra högsta politiker! Än mer besvärande för Reinfeldt är väl att han idiotförklarar en hel yrkeskår som redan i dagsläget trollar med knäna för att kreera en uthärdlig situation för de barn och vuxna som obarmhärtigt tvingas till ett sjunkande skepp varje dag.

Kasta ut månglarna ur templet – Bankerna vill att barnen (varför inte bara löpa linan ut och kalla dem konsumentämnen eller liknande?) ska ha egna betalkort:
Men det tycker väl ändå ingen att de ska ha?! Kom igen föräldrar, låt ungarna vara era skyddslingar som det är tänkt. Låt dem inte för tidigt tvingas in i konsumtionssamhällets glättiga karusell av eskalerande köphysteri. Låt ungarna få ha föräldrar som fattar besluten om deras konsumtion till dess de är mogna och redo att ta ett vuxet ansvar själva. Det tycker i alla fall Prinsesspartiet.

Det är gratis! (Så länge du är beredd att riktigt shoppa loss…)
Jag läser i dagens Metro att det finns en “Julspårvagn” som man kan ta till julhandeln i Göteborg. Den är gratis och har, enligt artikeln, fördelen av att man slipper “attackeras” av kontrollanter.

SD fortsätter sin tragikomiska varieté:
SDU-toppen Stefan Lundkvist hoppar av. Han menar, precis som övriga Sverige redan identifierat för längesedan, att SD är en “Privat Lekstuga”. Oroa er inte över flaxandet i kulisserna, det är bara det spröda ljudet av ett korthus som faller.

Prinsesspartiet kan bara konstatera att så fort man vänder ryggen till ett litet slag, så kommer skurkaktigheterna och dumheterna fram på momangen för att husera fritt och öppet. MEN nu väntar nya tider! Snart ser jag skarpare än örnen, mer kristallklart än det mest gnistrande av diamantdiadem… Jag har ögonen på er!

Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

You Might Also Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.