Primitiv rädsla för magiska leksaker

När jag var liten var jag långt före min tid. Jag var genusterrorist och struntade blankt i patriarkatets stränga åtskillnad av manligt och kvinnligt. Alternativt var jag bara en fjollig liten kille som gillade att leka med My Little Ponies och klä ut mig?

Idag rapporterar Aftonbladet att det nu är okej för små killar att stryka och för små tjejer att åka brandbil. Det är med andra ord årets leksakskataloger som börjar dimpa ner i brevlådan, liksom lite oförhappandes, för att påminna oss om att Julens frosseri står för dörren. På bilderna i en av katalogerna ser man små pojkar och flickor som, hör och häpna, leker med leksaker som av tradition, hävd, dygd och helgd har varit reserverade för det andra könet. Reaktionerna i kommentarsfälten låter inte vänta på sig:

Erik säger:

Hatar denna könlösa förvirrade värld vi lever i idag.
Vad är det som är så jävla dåligt att ett kön föredrar något medans det andra föredrar något annat, precis som vi har gjort i tusentalsår fram tills dagens genusfeministiska förvirrade värld.
Nu bor vi i och för sig i Sverige där män ska vara metrosexuella wannabekvinnor, kvinnor ska vara manliga män (Största anledningen till att Sverige är att av de svåraste länderna i världen att fixa förhållande i är för att BIOLOGISKT SÅ TÄNDER VI INTE PÅ MÄNNISKOR SOM HAR FLER EGENSKAPER AV DET ANDRA KÖNET ÄN DET ENA! Ingen kille vill ha en tjej som är manligare än henne, precis som att en tjej inte vill ha en mesig flickpojkhybrid.) och sen har vi de könsförvirrade “hen”-mongona mitt i mellan.

Jens förklarar hjälpsamt:

usch vad trött jag börjar bli på detta jävla hysteri i sverige om att alla ska vara lika. Kan man inte bara inse att det faktiskt ÄR skillnad på könen?
Nu säger jag inte att inte en pojke ska leka med dockor, eller att en flicka inte ska leka med bilar.
Men att dom ens ska behöva göra såhär i leksakstidningar för att inte moralkärringar ska komma och gapa och skrika hela dagarna för att det inte är könsneutralt är ju helt sinnesjukt.
Inse, att det är skillnad på flickor och pojkar vare sig ni vill eller inte.

Alexander deklamerar bittert:

Moral Sverige är på gång igen. Alla ska va likadana, igen få va annorlunda, män får inte va män, kvinnor ska bete sig neutralt. Framgångs rikt land men folket inget värt.

Marcus har några verkligt innovativa förslag:

tvinga alla tjejer att starta företag och satsa på karriären framför familjen!! tvinga alla tjejer som vill rida, hålla på m gympa istället att satsa på boxning! gör likadant med killar. gör tjejer till killar och killar till tjejer, då blir det jämställt och ett perfekt samhälle. eller ännu bättre, ta bort könsorganet på alla människor så har vi ju inga skillnader!!

Det som förvånar mig är väl främst denna primitiva tilltro till leksakernas magiska kraft. I sådana fall önskar jag mig en osynlighetsmantel och ett ymnighetshorn…
Hej Tomten!
Frej von Fräähsen

följ mig på twitter
följ Prinsesspartiet på fejjan

You Might Also Like

One thought on “Primitiv rädsla för magiska leksaker

  1. Ja, visst är det konstigt att folk börjar gapa om tvång när det presenteras mer valfrihet? Dessa människor tar det som att pojkar nu MÅSTE leka med dammsugare och dockor och flickor absolut inte får leka med dito utan måste få brandbilar och fotbollar i julklapp från och med nu.

    Jag undrar var i artikeln de läste så katastrofalt fel. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.