Det här är ett framtida filmprojekt som dels är en kommentar till samtidens hets att vårda sin image genom att synas i sociala medier med olika intressanta aktiviteter. I det här projektet filmar jag mig själv när jag gör till synes ingenting för att sedan posta det i olika sociala medier. Format: en guldfärgad DVD-box, 108 x en timmar där jag själv mediterar framför kameran. Varje film åtföljs av en text.

Syfte är att erbjuda en något ironisk, om än med mycket glimt i ögat, kommentar till en samtid där allt ska gå undan! Vi ska jobba mer än heltid, resa regelbundet till spännande platser, blogga, träna på häftiga gym, gifta oss på det tok-roligaste sättet, äventyra mer våghalsigt än någon annan, och på alla sätt uttrycka vår ”Image” i valet av mobiltelefon, partner, bil och arbete. Allt detta dokumenteras nogsamt och körs igenom olika filter och publiceras simultant i alla sociala medier. I ett sådant samhälle finns risken att vi lever bara för att synas. Enda sättet att lära känna oss själva är genom de spår av statusuppdateringar och bilder som vi lämnar efter oss på internet.

När jag mediterar framför kameran, och visar upp det för andra, gör jag det motsatta från att försöka förställa eller framställa mig själv på ett tilltalande sätt. Jag hoppar inte ut över vattenfall eller dansar med kungskobror eller äter den starkaste chilin som existerar. Jag sitter stilla och andas och försöker vara närvarande. Det ser inte mycket ut för världen, men det pågår ett äventyr på insidan. Betraktaren av en sådan film kan, kanske med rätta, undra ”När börjar det?” och ”Blir det inte mer än så här?”. Mitt svar, i film- och textform, blir då: Livet pågår här och nu, även utan en kevlar-kajak, eller fallskärm (faktiskt eller ekonomisk) eller en gudlpläterad ostronaladåb! Det kanske är ett exempel på min lite skruvade humor, men jag är uppriktig. Stäng av mobiltelefonen och titta på en timmes terapeutisk meditationsfilm, du blir garanterat sugen på att se hela säsong ett! 😉