Fastan dag 2: Mas Ysa och Objektsorienterad Teologi

Aloha.
Jag är inlåst i skrivarlyan, nya böcker sont arrivés och viker nu ut sig på bordet. Pärmarna hungrar efter mina händer på sin rygg. Textraderna åmar sig och håller kvar min blick. Jag, en konstnärlig masterstudent, ska nu skriva en större text om mig och mitt konstnärsskap. Djuplodande. Transparent. Briljant.

På menyn idag:

1) Bruno Latour och objektsorienterad teologi
2) Att problematisera vithet
3) Bibelkritik
4) Nomadteori

All denna härliga litteratur ska varvas med tupplurar och ostmackor. Och musik. Just idag stiftar jag bekantskap med Mas Ysa. Låt era öron väl smaka!

By the way så verkar påven öppna upp för att man borde tillåta registrerat partnerskap för homosexuella. Smart drag där. Kristendomen och övriga monoteistiska religioner är på utdöende enligt evolutionsteorin: Kolosser som inte kan anpassa sig dör ut när klimatet/ förhållanden förändras. Säga vad man vill om Katolska Kyrkan men den HAR i alla fall överlevt i två tusen år… Med påvens “liberala” inställning flyttas kyrkans insomnande framåt med kanske hundra år.

Frej von Fräähsen zu Lorenzburg

You Might Also Like

0 thoughts on “Fastan dag 2: Mas Ysa och Objektsorienterad Teologi

    1. Det är sant att kyrkan har ett starkt fäste i regioner där bildningsnivån är låg och där demokratiska principer inte står så högt i kurs. Vi ser dock att ateism och sekularism breder ut sig i en allt snabbare takt så jag hyser stor tilltro till att de stora monoteistiska religionerna kommer dö ut om några hundra år. Det är det bästa som kan hända mänskligheten.

  1. Du tror att den sekularisering som syns i Europa och särskilt i Sverige är en allmänn företeelse. “Bara de andra kommit lika långt som oss…” Europa är inte föredöme för någon.

    1. Nja, alltså jag är inte kulturell Darwinist i bemärkelsen att jag tror att vi är mer evolverade än andra. Jag är å andra sidan inte heller värde-relativist. Jag tycker jag har belägg för att det bättre alternativet är att inte omskära kvinnor eller att inte slå barn eller att inte knacka dörr och tvinga på andra “herrens ord”. Jag skiter väl i Europa, det är en konstruerad entitet och identitet och jag förstår inte alls vad du menar när du säger “Europa”. Det får du gärna vidareutveckla.

      Sekulariseringen är ett bättre alternativ än religion och jag är mycket glad över att sekulariseringen sprider sig i världen. Tack vare internet kommer den processen gå ganska fort då människor i större utsträckning ser, och drar sina egna slutsatser, från religionernas framfart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.