En blogg som var aktiv under några år och som publicerade några av svenska språkets finaste ord! Bloggen kommer så småningom att ges ut i bokform med 363 Fina Glosor, en för varje dag på året.

Fina Glosan

Livet är kort och världen är vacker. Vi har inte tid att lyssna på de gråsynta och tondöva människor som gör allt för att försura livet för andra. Dessa Neggofiler, Jante-Jon, Pestprissar, Knarrhanar och Neinsagers väljer silverte framför cappuccino varje gång. Wienerbrödet ratas för den torra gamla skorpan. Språket är fyrkantigt med sylvassa hörn och sträva ytor. De här människorna tillhör en alldeles speciell kategori, varken arbetarklass eller medelklass eller överklass… jag kallar dem BROMSKLASSEN.

Att kunna fina ord är att ha ett sprudlande och vibrerande vokabulär. Att vara “fin” är en viljehandling och din ekonomiska bakgrund spelar ingen större roll i sammanhanget. Språket är nämligen gratis och alla är kallade att ta del av godsakerna! Att vara fin kräver inte att du håller rätt bestick i rätt hand men däremot att du har tungan rätt i mun.

Här har du chansen att spackla igen eventuella hål i ditt ordförråd. Vässa pennan, damma av glosboken och kläm fast Pincenéerna på nästippen för nu blir det åka av! Besök bloggen:

fina-glosan