Inte alla är kallade att starta en ny religion men man kan ju ändå skriva en Bibel. Det är förstås inte någon helig bok jag menar med ordet “Bibel” utan snarare en tjock och inbjudande skrivbok där jag kan skriva ner ALLT som rör ett projekt. Som konstnär med många järn i elden kan det vara svårt att hålla allt i huvudet och för oss som är lite mer analogt lagda är det inte så dumt att ha ett antal biblar att klottra i när idéerna sätter igång.

En av mina konstnärliga metoder är att ha flera “Biblar” där projektet kan ta form över en tid på ibland flera år. När projektet landat i sin hemma-hamn, eller när sista sidan är nedklottrad, då har man en bok fullspäckad med idéer, tankar, dagdrömmar, skisser, fossiler, bastarder, kreativa blindgångare och annat. Alla anteckningarna kanske inte har lett till resultat men de kan säkert finna ett hem i ett annat projekt. Här bjussar jag på några sidor ur min egen Lorenzburg-bibel. Ja, det är tokigt, magiskt, snurrigt och kryptiskt men så är det ju inte en bibel som är avsedd att predikas för någon annan!

Från anteckning ovan

Smedfläta från anteckning
Prototyp till “magiskt alfabet”

Kryptiska anteckningar om vad som komma skall i projektet. Det kanske är dags att turista i Mons Kaprifolium – de legendariska “Parfymerade Bergen”?