Spekulativ Genealogi: Prins Samuel av Lorenzburg

Min förfader Samuel Haraldi Brochaeus Wiesel (d.ä) föddes 1617 i Vislanda.

I min spekulativa genealogi förvandlas han till den fjärde prinsen av Lorenzburg: Prins Samuel Haraldi “Armstark” von Fräähsen. Jag använder mig av photoshop för att skapa kollage utifrån existerande samtida porträtt och stilleben. Resultatet blir ett porträtt av en förfader som skulle kunna vara verklig om omständigheterna vore annorlunda.

Samuel-Haraldi var son till Prins Haraldus II och Prinsessan Märta av Lorbeering. Han var gift med Elisabeth Bonde, dotter till Bonde Germundsson (Bononius Hieronymi Germundi) hövding över Hövdingadömet Noreld. Elisabeth Bonde av Norelds mor hette Malin Påvelsdotter.

Prins Samuel Haraldi var en stolt och svår människa som alltid längtade efter ära genom krig och därför var det en stor sorg för honom att aldrig få tillfälle till äkta strid. Däremot var han väldigt förtjust i jakt, tornérspel och armbrytning. Prinsen var inte särskilt intresserad av boklig bildning men han omnämns som en begåvad schackspelare med en sund och praktisk natur. En mystisk artefakt kallad “Dvärgahatten” kom i familjens ägo under Prins Samuel-Haraldis tid. Legenden förtäljer att Prinsen vann hatten i ett parti schack och att hatten kan göra bäraren osynlig.

På porträttet är Samuel-Haraldi sexton år gammal.

You Might Also Like