Hej!
Jag heter Beau Prins-Frei Glorifons St-Barbara Sacrélicorne Maxpaon Caspar Melchior Baltazar Konstantin August Konrad Otto Jean-Seraphine von Fräähsen zu Lorenzburg… …Men det går bra att säga Frei.

Jag är utbildad dansare och koreograf med en Bachelor of Arts från LABAN (London) – ett universitet för samtida konstnärlig dans. 2014 avslutade jag mina masterstudier vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Temat för det undersökande arbetet var ”Monster, Motstånd, Makt och Magi” – att gestalta det monstruösa i offentliga rum.

Min egen resa in i konstens och kulturens kalejdoskopiska värld började nog, som för så många andra som växte upp på 80talet, med Femböckerna, Enid Blyton och Astrid Lindgren. Sedan åkte jag dit på tyngre grejer såsom Tolkien, Adelskalendern och rollspelet ”Drakar och Demoner”. Idag sitter jag fast i kulturträsket och allt hopp om förlösning är förbi.

Ingången till konsten är mytisk: Leken, ritualen, kroppen och ordet är viktiga komponenter i det egna kreativa arbetet. Jag tar undervisnings- och konstnärliga uppdrag på beställning och utöver det ägnar jag mig åt föreläsningar och skrivande. Jag brinner för humaniora och bildning. Jag råkar också vara Prins av en pytteliten europeisk nation. Därför handlar mycket av mitt konstnärskap även om att gestalta furstlig kitsch i rörelse, text och bild.

Kolla gärna in mitt cv om du har tråkigt en regnig dag