Anställ mig inom radio eller TV!

Hej
Vad händer egentligen i kulisserna på TV? Jag har alltid varit nyfiken på programproduktion och på hur idéer leder fram till färdiga program! Kommer de bästa uppslagen när någon vabbar? När de köper napoleonbakelser till farmor? När de fastnar i en bilkö på väg till jobbet? Ja hur går det till egentligen?

Jag som frågar är en konceptuell performancekonstnär och akademiker som har utbildning från danskonservatoriet LABAN i London samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Att arbeta som frilansande kulturarbetare är givande på många plan, men det blir så ensamt på fikarasterna! Det blir liksom ingen riktig balans mellan Jaget och Laget. Visst används ordet ”Jag”, av nödvändighet, flitigt i ansökningar som denna, men jag är dock en lagspelare och jag saknar att vara en del av ett crew.

Eftersom jag är nyfiken och social av naturen söker jag alltså nya och intressanta sammanhang, där jag kan bidra med min konstnärliga och sociala kompetens och optimism samtidigt som jag får möjlighet att träffa nya människor på daglig basis. Och eftersom jag dessutom är lite skamlös testar jag ibland att kasta näten i okända vatten .. ja som att skicka en ansökan till SVT eller Sveriges Radio!

Jag är före detta utlandssvensk och har tidigare arbetat som dansare, koreograf, danslärare och konstnärlig ledare för bland annat en internationella dansfestival i Värmland och som Prins av ett mindre furstendöme. Och till det kan jag väl nämna några inhopp som publiksamtalsledare på Stora Teatern i Göteborg och vikarie på SFI. Mitt konstnärsskap kretsar kring passionen för bildning, individens emmancipation, anti-jante och alla människors okränkbara rätt till obegränsad tillgång till lek och magi.

Jag har inte jättestor erfarenhet av att medverka i TV, förutom ett gästspel i ”Vem vet Mest” och i dåvarande SVT Debatt, men jag tror att jag har en allround-kompetens som idékläckare som kan komma väl till pass!

Jag uttrycker mig flytande i tal och skrift på både svenska och engelska. Jag har goda kunskaper i ordbehandlingsprogram (word och liknande) och photoshop (bildredigering) samt viss kunskap i videoredigering (Finalcut Pro)

Jag är en aktiv bloggare och väl förtrogen med bloggplattformen wordpress, samt är en van twittrare. Mitt kontaktnät består främst av konstnärer, akademiker och kulturarbetare.

Jag, jag, jag… Man blir lite trött på att prata om sig själv. Kolla gärna in mina olika webbsidor istället så får ni ett hum om vem jag är

Min hemsida med portfölj:
http://www.freivonfraahsen.se
Ett, numera arkiverat, bloggprojekt
http://www.prinsesspartiet.se
En blogg (och kanske underlag till en framtida ordbok?) om riktigt fiiiiiiina ord:
http://www.finaglosan.se
Ett pågående konstnärligt mikronationsprojekt, min ögonsten, det förlovade landet: Fustendömet Lorenzburg i hjärtat av Sverige
http://www.lorenzburg.org

Ja det var väl allt för den här gången. Ring, telegrafera, skicka en brevduva eller så. Faxen ligger på vinden så det är ingen idé att ens försöka!

Vänliga hälsningar,
Freï von Fräähsen zu Lorenzburg
Konstnär, Tyckare, Prins

You Might Also Like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.